Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/یزد معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد در خصوص تداوم برنامه بلند مدت و پیشگیرانه در برابر آسیب عوامل بیولوژیک آتشکده یزد، گفت: تزریق محلول سمی در قسمت‌هایی از سالن بازدید کنندگان و گهنبارخانه آتشکده یزد اجرا شد.

«علی اصغر صمدیانی» در توضیح این مطلب افزود: در سال گذشته در محیط ساختمان اصلی، قسمتهایی از بنا و دیوارهای محیطی ساختمان موزه ورجاوند عملیات ایجاد سد شیمیایی اجرا شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی هدف از اجرای این برنامه را حفاظت بلند مدت بنای تاریخی آتشکده در برابر آسیب موریانه عنوان کرد و گفت: محلول سمی تزریق شده حداقل به مدت 25 سال بنا را در مقابل آسیب موریانه محافظت خواهد کرد.

این مسئول با اشاره به اینکه عملیات موریانه‌زدایی این بنا با همکاری انجمن زرتشتیان یزد و اداره کل میراث فرهنگی استان یزد اجرا شده، ادامه داد: در این بنا با توجه به موقعیت مکانی که در آنجا آلودگی صورت گرفته، برای حذف آلودگی و جلوگیری از گسترش آن تزریق محلول سمی در قسمتهایی در بنا توصیه شد که در این روش حجم زیادی از سموم با تزریق وارد خاک شده و سم با کلوئیدهای خاک ترکیب شده و برای مدت زمان طولانی بنا را در برابر فعالیت موریانه‌های زیرزمینی محافظت میکند.

صمدیانی در خصوص ویژگی‌های این بنا گفت: بنای فعلی آتشکده در سال ۱۳۱۳ خورشیدی با همّت و کمک مالی زرتشتیان یزد و پارسیان هندوستان احداث شده است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد تصریح کرد: ساختمان آتشکده با معماری زیبای برگرفته از دوره هخامنشیان (در تخت جمشید و …) در وسط حیاطی بزرگ و سرسبز و بربلندی قرار گرفته و بر پیشانی عمارت نقش «فروهر» جلوه گر است.

وی با اشاره به اینکه اهمّیّت آتشکده یزد به قدمت آتش درون آن است، افزود: این آتش مقدّس گفته شده از حدود ۱۵۲۰ سال پیش تاکنون، فروزان مانده و حفاظت شده و ابتدا  «آتشکده ناهید پارس» به روستای «هفتادُر» در نزدیکی عقدا انتقال داده شده و از آنجا به ترک آباد در اردکان و پس از سی سال نگهداری در «غار اِشگفت یزدان»، در سال ۱۳۲۵ ش.؛ به یزد آورده شد است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان یزد، این آتش مدت‌ها در محلّه موبدان یزد نگهداری شده و سپس به ساختمان جدیدساز کنونی انتقال یافته و اکنون آتش ورهرام، درون مجمری برنجی و در اتاقی مخصوص، در میان ساختمان آتشکده و در سطحی بالاتر از سطح زمین، به دور از باد و باران و تابش خورشید نگهداری می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری میراث فرهنگی آتشكده يزد اداره کل میراث فرهنگی استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۲۸۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چنار ۸۰ ساله‌ای که در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند

سرای محله باغ‌فردوس در منطقه یک تهران در ۵ طبقه به مساحت ۱۵۵۰ بعد از تخریب یک ساختمان قدیمی در دست ساخت قرار گرفت. اتفاق جالب در این ساختمان قطع‌نکردن درخت چنار ۸۰ ساله‌ای است که وسط این بنا قرار گرفته است.

به گزارش همشهری آنلاین، سرپرست کارگاه اجرایی این طرح در مورد مراحل کار گفت: «در تمام مراحل گودبرداری تلاش کردیم صدمه‌ای به ریشه این درخت وارد نشود و به ابعاد ۴ در ۵ متر مربع اطراف درخت حفظ و فاصله استاندارد آن از دیواره‌ها و سقف‌های اجرا شده در نظر گرفته شد. ارتفاع این درخت تا طبقه سوم و بالاتر کشیده شده و پس از اتمام، با فضاسازی مناسب در پای آن و اجرای باغچه، دیواره شیشه‌ای، حضور پرندگان و... به عنوان گنجینه سبزی در میانه سرا، نقطه قابل توجهی برای مراجعین خواهد شد.»

دیگر خبرها

  • آب‌گرفتگی و فرونشست‌های متعدد در محوطه باستانی نقش رستم
  • حضور ۱۵۰۰ نفر در جشنواره قرآنی، فرهنگی، هنری و ادبی شهید آوینی
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله در عرصه تاریخی
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • آغاز نخستین بازرسی و نظارت خانه‌های محیط زیست کشور از گیلان
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • چنار ۸۰ ساله‌ای که در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • برگزاری جشنواره‌های ویژه گردشگری در اردبیل برنامه‌ریزی می‌شود